Saturday, February 23, 2013

Music Friday 22.2.2013 - HEPA/TITUS - Follow Me LP

Velmi nehezký název Žloutenkapoznamenal vznik experimentální kapely Kevina Rutmanise (ex-Cows, ex-Melvins, ex-Tomahawk), jehož první samostatný projekt dostal kontury až v roce 2010 ku příležitosti společného singlu s HaloOf Fliesv limitované sedmipalcové edici 100 ksna AmRepu. V té době už byla ke stažení osmipísničková nahrávka v MP3, které předznamenala čtyřkazetový (!) komplet The Giving Brain Vol. 1z předloňského roku. Zatímco posluchačská obec jak zhypnotizována prosazuje nadvládu vinylu, Kevin předsudky vůči typům formátu netrpí. Stejně netradičně chápe avantgardu na pomezí elektroniky a klasického analogového hluku, jak je patrné z úvodu, a vlastně i celého klipu 204th Street Gang...




Návaznost na tvorbu domovských (dodnes nedoceněných) Cowspotvrzují sureálné texty, nebo spíše koláže promíchané s deklamovanými texty. Dalším poznávacím znakem jsou intra u všech devíti nahrávek na limitované rudě vinylové dvousetkusové, ručně číslované edici. Dvanáctipalec vyšel v sobotu 26. ledna 2013. Kdo by byl pomyslel, že label, který formálně ukončil činnost na sklonku roku 1998 bude vydávat o patnáct let později takové skvosty? Obal má na svědomí samozřejmě sám pan vydavatel a art director Tom Hazelmayer.



Kevinovi, jak se zdá, se ještě po čtvrtstoletí aktivního muzikantství zdaleka nezprotivilo ani živé hraní. Na podzim Hepa/Tituszahrál jako support před Melvins Lite(které mimochodem uvidíme 3. května 2013 v Matrixu) v Las Vegas a Los Angeles. Zatím se nejedná o žádné větší akce, ale kdo ví? Pokud to půjde šílenému basákovi a spol. stejně dobře jako v klubu Hollywood Forever, je možné, že se dočká i evropské publikum. V tuzemsku by jistě chladným nezůstalo hned několik promotérských kolektivů, na to dám krk.




-Job-



No comments:

Post a Comment